A bölcsiről


Korunk kissé elidegenedett világában az emberi kapcsolatok és a hozzá kapcsolódó értékrend háttérbe szorult. Szeretnénk, hogy a következő generáció már sokkal kevesebb problémába ütközzön ezen a téren. Ezért fontosnak tartjuk, hogy szeretetben szeretetre neveljük a gyermekeket.

 

 

A családias légkör, a biztonság érzete, a jókedv mind fontosak az egészséges személyiség kialakulásának folyamatában. Fő szempontjaink, hogy ezeket a feltételeket megteremtsük.

A kicsik nevelésének legfontosabb eszköze a játék és annak minden formája.

A játszva tanulás a leghatékonyabb módszer, hogy fejlődve okosodjanak és közben jól is érezzék magukat. Ezért nálunk a fő nevelési eszköz a játék.

A hangsúlyt a következőkre fektetjük: a mindennapi gondozás bensőséges-természetes kialakítására; a játékra, mozgásra; sok mese-vers-, ének-, mondóka-és zenehallgatásra-tanulásra a gyermekek fejlettségi szintjének megfelelően. A tevékenységeket élményszerű kreatív formába öntjük, hogy a gyermekek számára az örömteli cselekvés a fejlődés formájává váljon.

A nálunk lévő gyermekeket a természet és a friss levegő szeretetére szoktatjuk. Mindennapjainkban a játékos beszédkészség (anyanyelvi fejlesztés), kreatív tevékenységek, mint például rajzolás, festés, gyurmázás is szerepelnek.

 

 

 

Fontos számunkra, hogy a családi bölcsőde adta lehetőségeket kihasználva igazi kis közösséget alkossunk, mivel a kis létszám megengedi, hogy jobban odafigyeljünk egymásra.

 

Tesszük ezt abban a hitben, hogy nekünk kell tudnunk annak a módját, hogyan őrizzük meg a boldog gyermekkorukat, a mi felelősségünk, hogy ehhez biztosítsuk az intézményi feltételeket a családokkal karöltve.